Fatima Haring

Fatima Haring

Op haar achtste is Fatima Haring begonnen met het maken van muziek en hier meteen verslaafd aan geraakt. Sindsdien heeft de muziek een plek in haar hart veroverd en is een steeds grotere rol in haar leven gaan spelen.

Op haar tiende begon de Noord-Hollandse met het spelen van dwarsfluit en op haar vijftiende ging zij basgitaar spelen in de schoolband. Omdat ze naast het bespelen van verschillende instrumenten ook graag wilde zingen, is zij op haar achttiende begonnen met zangles.

Zeven jaar later zag zij een advertentie in de krant van popkoor de Koog (inmiddels Vocal Playground), dat op zoek was naar solisten. Fatima zag haar kans en meldde zich aan. Met dit koor heeft ze veel podiumervaring opgedaan en opgetreden in onder andere Paradiso, de Melkweg en het Zaantheater.

Toen ze op een dag werd gevraagd voor een rock cover band, besloot ze te stoppen met het koor om het podium te betreden als leadzangeres.

Uiteindelijk bleek zingen alleen niet voldoende te zijn voor Fatima en is zij met behulp van Reniet Vrieze (The Pilgrims, RAW workshops) begonnen met het schrijven van haar eigen muziek. Tijdens de optredens begeleidt Fatima zichzelf op gitaar en wordt ze regelmatig bijgestaan door Sjoerd Alkema op bas en/of Arnolda van Vliet op percussie/toetsen/backing vocals. Hierbij speelt ze vooral haar eigen nummers, maar soms ook die van andere artiesten. Fatima’s eigen muziek is een mengeling van pop, folk en een vleugje rock, met Heather Nova als haar grootste muzikale invloed. Haar songteksten vertellen vaak serieuze onderwerpen. “Fatima toont zich een geëngageerd artiest” (NHD)

Bijvoorbeeld in het nummer Girlpower komt Fatima op voor het recht op onderwijs voor meisjes en vrouwen over de hele wereld. Girlpower is o.a. te beluisteren op de website van Amnesty International Schagen.

Niet alle songs zijn serieus. Zo heeft zij ook liedjes geschreven die gewoon gaan over de kroeg of Harry Potter.

In 2019 heeft Fatima haar debuut EP ‘Catchweed’ uitgebracht en gepresenteerd in een volle zaal van het Scagon Theater in Schagen. Catchweed is te beluisteren op alle muziekplatforms.

Omdat Fatima graag een klankbord heeft voor haar eigen songs en haar gitaarspel wil blijven verbeteren, wordt zij gecoacht door Raoul Bakker (Raoul Michel, Van Huys Uit).

Meer informatie is te vinden op:

www.fatimaharing.nl

www.facebook.com/fatimaharingsings

www.instagram.com/fatimaharing

www.soundcloud.com/fatima-haring

www.youtube.com/fatimaharing