free page hit counter

Koperkwintet Emergo


De meer dan 100 jaar jonge Muziekvereniging Emergo is een actieve vereniging. Het is dan ook niet vreemd dat naast optredens van het fanfare-orkest de leden ook zochten naar mogelijkheden om in andere formaties op te treden. In die zoektocht ontstonden al eerder een bigband, een brassband, een dagorkest, en gelegenheidsformaties. Eén van die gelegenheidsformaties is het koperkwintet. 

De vijf leden van het kwintet kennen elkaar al meer dan 40 jaar en dat is goed te horen in het samenspel van deze formatie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er speciaal voor dit kwintet arrangementen worden geschreven, variërend van licht klassiek tot aangenaam hedendaags repertoire.

Inmiddels is de muzikale veelzijdigheid van het kwintet een begrip geworden in Castricum en ver daarbuiten. Met groot gemak verzorgt het ensemble een programma met klassieke werken in de Sint Bavo-kerk te Haarlem of in Kasteel Heeswijk, om even later weer lichte werken uit te voeren tijdens een feestelijke receptie of in een verzorgingshuis. 

Het repertoire van het ensemble is in de afgelopen jaren zo uitgebreid dat het programma aan elke stijl van optreden aangepast kan worden. Daarbij wordt ook regelmatig de stijl van kleding aangepast.

Het koperkwintet bestaat uit Johan en René Breetveld (beiden cornet, bugel, piccolo trompet, en trompet), Edgar Nijman (hoorn), René Bos (euphonium), en Astrid Breetveld (bas).