free page hit counter

Ranya

Ranya

Ranya is songwriter Arjan Terpstra uit Alkmaar die catchy melodieën paart aan fijnmazige songs. Zijn verrassende popsongs zoeken de grenzen op, zonder ooit het publiek uit het oog te verliezen.

Zijn muziek werd voor het eerst uitgegeven als EP, getiteld The Friends we Are (2022). De songs worden gekenmerkt door het gebruik van alternatieve gitaar tunings en tonen invloeden uit zowel nineties pop en grunge als delta blues en Americana.

Die frisse mix is ontstaan op het podium. Met 12 jaar live performances in delta blues act Long Lost Ponies en andere acts, werd de basis gelegd voor de huidige koers: geen blues, geen pop, geen rock, maar iets moois daar tussenin.

David Sylvian, Pearl Jam, Anthony and the Johnsons, Patrick Watson en andere namen zijn genoemd in relatie tot Ranya’s zang en songwriting. Vergelijkingen die volgens Ranya zelf “nogal vergezocht zijn, en ook een beetje wreed, gezien vanuit mijn perspectief.”

“Ranya is niet met een rietje, maar gewoon met een goed glas erbij en vooral even om het leven te overpeinzen. De thema’s die hij aanroert gaan over de normen en waarden in relaties en omgaan met elkaar. Dit smaakt naar meer.”

zie ook de website : https://ranyamusic.nl/